Zorg voor elkaar in de Vinkenhof

Henk Langes 05-09-2018
817 keer bekeken 0 reacties

Elk initiatief verdient een goede integrale afweging. Lees hier hoe daar invulling aan wordt gegeven.

Op de zonovergoten zaterdagochtend van 1 september ga ik van Arnhem naar Tiel voor de opening van de wijk Vinkenhof. Nou ja, geen echte opening want de 78 woningen bleven er staan. Nou ja...staan, alleen de voorgevel en de zijgevel zijn behouden.

Deze aanpak was rigoureus, maar heeft goed uitgepakt. De mooie authentieke uitstraling is behouden. Het is het oudste bezit van de woningcorporatie SCW, uit 1920.

Bij aankomst praat ik met een paar bewoners. Ze waren tevreden. Het had allemaal best lang geduurd en er was te veel keuze geweest voor de bewoners. De meeste bewoners waren teruggekeerd en iedereen woont er weer naar tevredenheid.

Even later komt de gedeputeerde Josan Meijers aangefietst. Samen met bewoners en ambassadeurs uit de wijk wandelen we door de wijk. Er lopen mensen mee die er geboren en getogen zijn, en er zijn ook nieuwe bewoners bij. Iedereen is blij met het resultaat. Problemen zoals parkeren van buiten de wijk en de wijk als sluiproute komen ook aan de orde. En er ontbreken nog speelvoorzieningen voor de kinderen. Gedurende de werkzaamheden vanaf 2014 hebben de ambassadeurs met hun ogen en oren in de wijk een belangrijke rol richting gemeente en corporatie gespeeld, en ze blijven dit ook doen. Iedereen is vooral trots op de wijk en de woningen.

Later geeft Josan Meijers, in aanwezigheid van wethouder Groen en Herman Suydendorp directeur woningcorporatie SCW, met een druk op de knop de wijk officieel terug aan haar bewoners. De Vinkenhof kan weer vooruit! Fijn dat we als provincie hebben kunnen helpen bij de verduurzaming en aanpak van de woningen. Het resultaat mag er zijn. Een mooie wijk waarin voor elkaar wordt gezorgd. Het was een warme en feestelijke ochtend.

Afbeeldingen

Afgerond renovatieproject geopend door gedeputeerde Josan Meijers

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...