Regio FoodValley biedt nieuwe Regionale Woonagenda aan

Margot Vreman 27-02-2018
724 keer bekeken 0 reacties

Elk initiatief verdient een goede integrale afweging. Lees hier hoe daar invulling aan wordt gegeven.

Donderdag 22 februari 2018 heeft wethouder Marieke Overduin (gemeente Veenendaal) namens het portefeuillehoudersoverleg van de 8 gemeenten in Regio FoodValley het Uitvoeringsplan 2018-2021 voor de Regionale Woonagenda 2.0 aangeboden aan Josan Meijers, gedeputeerde van provincie Gelderland.

Regio FoodValley zal de komende jaren de Vastgoedmonitor doorontwikkelen met actuele data, gecombineerd met analyse-tools en rapportage-functie. Daarnaast werken de woonpartners uit de regio zes thema’s verder uit om ervaringen te delen en gezamenlijke afspraken te maken. Dit jaar nog gaan bijvoorbeeld gemeenten, provincies, corporaties en marktpartijen aan de slag met de thema’s middenhuur, duurzaamheid en flexibel programmeren. Ook heeft de regio met Provincie Gelderland in het Uitvoeringsplan afspraken vastgelegd voor de bouw van circa 17.500 woningen in de komende 10 jaar. Jaarlijks wordt bezien of deze afspraken moeten worden geactualiseerd. In de regionale Vastgoedmonitor, die al 10 jaar in samenwerking tussen marktpartijen, woningcorporaties en gemeenten wordt opgesteld, worden de woningbouwafspraken gemonitord.

Provincie Gelderland heeft de Regionale Woonagenda van de Regio FoodValley dinsdag 13 maart vast gesteld. De agenda sluit goed aan bij de provinciale Koers Ruimte voor goed wonen. Gedeputeerde Josan Meijers: “Naast de nieuwe Woonagenda in regio De Liemers en regio Nijmegen en omgeving, is dit al de derde Woonagenda die in korte tijd wordt aangeboden aan de provincie. Mooi om te zien dat gemeenten in de FoodValley concreet aan de slag gaan met urgente thema’s op de woningmarkt. Door te kijken wat de werkelijke behoefte is en dit te vergelijken met de bestaande woningvoorraad, nu én op termijn, zorgen we voor een toekomstbestendige woningmarkt. Gemeente en regio’s die daarvoor gaan, helpen we graag bij het waarmaken van de ambities. Mooie wijken maken, waar bewoners zich thuis voelen, dat lukt alleen maar samen.”

Verder lezen? Lees het artikel van Josan Meijers dat 17 februari jl. in De Gelderlander heeft gestaan: Woningbouw mag geen speelbal worden van de gemeentelijke verkiezingsstrijd.

Uitvoeringsplan Regionale Woonagenda 2.0 FoodValley.

Lees ook het persbericht 'Versnelling van woningbouw in Gelderland met regionale woonagenda’s.'

Foto: vlnr. Hans van Daalen (Barneveld), Simone Veldboer (Rhenen), Tonnis van Dijk (Scherpenzeel), Marieke Overduin (Veenendaal), Wim van Veelen (Nijkerk), Han ter Maat (Wageningen), gedeputeerde Josan Meijers (Gelderland), Harry van Huijstee (Ede), Dick Vlastuin (Renswoude)

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...