Bouwinvest zet fors in op middenhuur

Boy Wesel 01-05-2018 1 reacties

Middenhuur en de betaalbaarheid van wonen zijn actuele en belangrijke thema’s. Niet alleen in Amsterdam, maar ook in sommige gemeenten in Gelderland. In een onlangs gepubliceerd position paper deelt de institutionele vastgoedbelegger Bouwinvest haar visie op het thema middenhuur. Wij gaan graag met gemeenten en corporaties in gesprek over de uitdagingen rondom middenhuur op lokaal niveau.

Position paper middenhuur

In de eigen woningportefeuille kondigt Bouwinvest een gematigde huurprijsstijging in 2018 aan. Alle bestaande huurders in vrije sector huurwoningen van Bouwinvest krijgen in 2018 een huurprijsstijging van maximaal inflatie plus 1 procent. In de komende maanden zal Bouwinvest onderzoeken welke andere maatregelen het in de eigen woningportefeuille kan nemen, zoals het verlagen van inkomenseisen of inkomensafhankelijk toewijzen. Tegelijkertijd vragen wij de overheid mee te werken aan structurele oplossingen om de uitdagingen op te woningmarkt op te lossen.

Waarom neemt Bouwinvest dit besluit?

Het thema betaalbaarheid van woningen vindt Bouwinvest belangrijk omdat wij doorgaans voor 20 jaar of langer investeren in stedelijke gebieden. Wij menen dat leefbare, betaalbare en inclusieve steden een betere garantie bieden voor de waardevastheid van onze beleggingen. In deze gebieden willen mensen nu en in de toekomst, wonen, werken en verblijven. Volgens ons levert dit de grootste kans op een langjarig stabiel rendement op woningvastgoed. Zó komt het maatschappelijk belang samen met het financiële belang van onze klanten, Nederlandse pensioenfondsen.

Over Bouwinvest

Bouwinvest belegt in vastgoed sinds 1952 en heeft vanaf dat moment een grote woningportefeuille opgebouwd, vooral in de vrije huursector. Inmiddels hebben wij ruim 20.000 woningen in beheer en in de pijplijn en bestaat meer dan 50% van de portefeuille uit middenhuurwoningen, met een huur tussen de € 710 en € 1.000.

In gesprek

Is middenhuur en betaalbaarheid van wonen ook in uw gemeente een belangrijk thema? Wij gaan graag met gemeenten en corporaties in gesprek over de uitdagingen rondom middenhuur op lokaal niveau. U kunt contact opnemen met Boy Wesel, Manager Strategic Partnerships bij Bouwinvest, via b.wesel@bouwinvest.nl of +31 (0)6 20 44 76 45.

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 

H.Nobel 18-05-18 om 19:29

Ik zou het een hele goede zaak vinden als er in mijn gemeente Oude Ijsselstreek iets aan midden huur gedaan wordt. Ik spreek alleen over de behoefte in Varsseveld.