Inspiratie (zelfs in rapvorm): Overbetuwe stuurt op versnelling en kwaliteit

Stefan Tempelman 01-11-2018 1095 keer bekeken 1 reacties

Overbetuwe stuurt sinds 2017 succesvol op versnelling en kwaliteit in het woningbouwprogramma! Wij mochten deze wijze van regisseren op 31/10 pitchen op het Woonevent Oost-Nederland. Als één van de nieuwe perspectieven en interactieve sessies op het gebied van wonen, vastgoed en leefbaarheid. Ons verhaal van 'prioritering woningbouw' liet zien dat je met duidelijke keuzes en en andere manier van kijken veel kunt bereiken. 'Prioritering woningbouw' werd zelfs tijdens plenaire slotsessie van het Woonevent als innovatief voorbeeld genoemd! Wat daarna ook aanleiding was voor een rap over onze werkwijze... :-)

Overbetuwe geeft de beste plannen die voldoen aan behoefte kans om met voorrang tot realisatie te komen. Allereerst betekent dit een scherpe focus op realisatie en versnelling in lopende (prioritaire) projecten. Bij nieuwe initiatieven belonen we plannen die het beste voorzien in aanvullende kwaliteiten en resterende behoefte. Tegelijkertijd is ons woningbouwprogramma adaptief gemaakt met meer flexibiliteit, zodat we beter rekening kunnen houden met de actualiteit.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier hoe het werkt (inclusief folder). En neem bij vragen gerust contact op!

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Peter Hendrixen 05-11-18 om 16:00

Dank voor jullie bijdrage op het Woonevent Oost-Nederland en op ons Forum. Ik en mijn collega's van het regioteam Wonen (zie onder Koers Wonen) gaan graag in gesprek met gemeenten en initiatiefnemers op de woningmarkt over hoe we de realisatie van woningbouwplannen kunnen versnellen die écht aanvullend zijn op de bestaande woning- en planvoorraad. Duurzame en toekomstbestendige plannen die voorzien in de vraag, nu én op de langere termijn. Ruimte (blijven) bieden aan kwalitatief goede nieuwe plannen betekent in sommige gevallen ook kritisch durven kijken en herijken van de bestaande woningbouwprogrammering.