CPO heeft land gevonden?

Twee jaar geleden hebben we als CPO Buurtschap in Wording een aankondiging geplaats op deze site dat we op zoek waren naar een stuk land om ons visie te realiseren. Inmiddels zijn we een heel stuk verder in ons proces en zijn we blij te kunnen melden dat we een stuk land gevonden hebben in Gelderland! In deze fase is niets nog zeker, maar binnenkort gaan we vol enthousiasme starten met een haalbaarheidsonderzoek in de gemeente Beuningen. Daar gaat een Ecowijk gerealiseerd worden, de Ecowieck in Ewijk. Tijdens het haalbaarheidsonderzoek wordt verder uitgewerkt of onze visie en wensen op deze locatie mogelijk en haalbaar zijn.

In onze zoektocht naar een geschikte locatie zijn we naar verschillende gemeentes in Nederland geweest. Bij het eerste gesprek met de gemeente Beuningen was er direct een klik. Vanuit de gemeente was er een flexibiliteit en openheid om mee te denken in onze visie. Daarnaast spraken ons de ecologische uitgangspunten van de Ecowijk aan. Evenals de participatie van bewoners tijdens het hele ontwikkel- en bouwproject. Dit hele proces vraagt extra tijd en inzet. Dat is goed om te beseffen. Door ons wordt het als prettig en uitnodigend ervaren. Vanuit ons CPO zal ook aandacht zijn voor een electrosmog arme omgeving. 

De gemeente Beuningen heeft een mooie ligging in het rivierengebied met een prachtige natuur. Het is goed bereikbaar, ligt dichtbij de stad Nijmegen en heeft veel voorzieningen. Daarnaast heeft Ewijk in Beuningen een landschappelijk karakter met de gezelligheid en vriendelijkheid van het dorpse leven. We zijn dus heel blij met deze stap.

Gedurende deze zoektocht hebben we ook een nieuwe naam gevonden! We hebben het CPO de naam E-lab gegeven. De ‘E’ van E-lab staat naast Ecologisch en Ewijk ook voor Experimenteren en Exploreren. Het is een plek waar nieuwe mogelijkheden uitgeprobeerd en ontdekt kunnen worden. Het is een CPO met een vorm van participerend onderzoek: je leeft in en met je onderzoek naar innovatieve materialen, andere vormen van energievoorziening en een nieuwe harmonie met “de bloemetjes en de bijtjes”, de natuur. Een plek voor verstilling en tot rust komen hoort daarbij, net zo goed als veel ruimte voor initiatieven en publieke activiteiten. Dat betekent ook dat we nog niet alles van te voren willen invullen – graag een klein beetje ruimte voor dat wat nog niet geweten is!

Meer informatie binnenkort te vinden op: www.elab.nu

1  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Ronald Frijn October 16, 2019

Leuk initiatief. Uit pure nieuwsgierigheid reageer ik. En misschien kan ik wat voor jullie betekenen. Rond 1985, al weer een tijdje geleden, ben ik actief geweest bij de Kasko vereniging in Alphen aan den Rijn. Ik denk dat hun doelstellingen enigszins overeen kwamen met die van jullie. Zeg maar zelf projectontwikkelaar zijn voor eigen woning. Er zijn in Alphen een aantal projecten op deze basis gerealiseerd. Zelf ben ik bouwteam voorzitter van een 53 tal woningen geweest. Ik hoor graag van jullie, Met vriendelijke groet, Ronald Frijn Volger 24 6662VK Elst

 

Cookie settings