Gestart en actief in Nederland

Op het SteenGoed Transformatieplein krijgen eigenaren van leegstaande gebouwen en ondernemers met ideeën, toepassingen en diensten de kans om met elkaar in contact te komen.

Consumentengedag verandert en het winkelaanbod wordt steeds beperkter. Wat is de toekomst van winkelen?

De wereld van winkelen verandert en dat merken we allemaal!

 

Een plaats met leegstand is minder aantrekkelijk

Als winkeleigenaars hebben Pieter en Elsie de Mik meegemaakt hoe de laatste jaren het consumentengedrag sterk is veranderd. Door deze veranderingen zijn vooral de onafhankelijke multibrand winkels aan het verdwijnen en wordt het winkelaanbod steeds beperkter. Steden verliezen hun aantrekkelijkheid wat een neergang met zich mee kan brengen. Plaatsen met leegstand zijn nu eenmaal minder aantrekkelijk.

 

Platform waar het gebeurt

Om deze trend tegen te gaan hebben de winkeleigenaars Pieter en Elsie de Mik samen met een team van ontwikkelaars hun platform www.CooCooShop.com gecreëerd. Hierdoor kunnen winkeliers weer beter presteren en kunnen merken en ontwerpers plaatsen vinden waar ze in echte winkels verkocht worden.

 

Leegstand aanpakken!

Het platform is geschikt voor bestaande winkels, startende winkeliers en een goed instrument om leegstand weg te werken. Als eigenaar van een pand kunt u samen met de (startende) winkelier bekijken hoe het platform binnen een economisch verantwoord plaatje past. Er zijn al winkeliers die een huurbedrag op basis van hun omzet betalen. Hoe beter het gaat hoe meer huur hij betaalt!

 

Aantrekkelijk

Het werkt heel eenvoudig. Een winkelier schrijft zich in op het platform. Daarna biedt de winkelier op basis van de Sharing Economy een deel van zijn winkel aan. De winkelier omschrijft zo goed mogelijk hoe zijn winkel eruit ziet, wat voor een soort klant hij heeft en tegen welke voorwaarden hij een merk in zijn winkel wil verkopen. Ook maakt hij aantrekkelijke foto’s. Dit is allemaal gratis.

 

Merken zoeken winkels

Merken en ontwerpers schrijven zich ook in. Bij het inschrijven geven ze aan op welke manier ze de winkelier willen vergoeden om in de winkel verkocht te worden. Zodra ze zich hebben ingeschreven kunnen ze een zoekopdracht opgeven om winkels te vinden.

 

Winkelier maakt keuze

Het platform zoekt en waarschuwt een winkel als een merk interesse heeft. De winkelier krijgt te zien welk merk tegen welke voorwaarden in zijn winkel wil liggen. Op dat moment beslist de winkelier om het te accepteren of niet te accepteren.  Als de winkelier het merk wel wil verkopen maar tegen andere voorwaarden kan hij een tegenvoorstel doen. Als de winkelier en het merk het eens zijn worden de contactgegevens aan elkaar doorgegeven en kan de verkoop starten.

 

Gebruik het platform

Gebruik van het platform is gratis tot het moment dat er werkelijk zaken gedaan worden. Dan worden zowel het merk als de winkelier om een kleine vergoeding gevraagd.

 

Meer informatie

Het platform is online en in Nederland beginnen de winkeliers zich al goed in te schrijven. Mede daarom is Monica Goos bij CooCooShop gestart om iedereen te helpen. U kunt Monica bereiken via monica@CooCooShop.com   

 

Afbeeldingen

Produkten en diensten

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.