Politieacademie De Kleiberg Apeldoorn

Op het SteenGoed Transformatieplein krijgen eigenaren van leegstaande gebouwen en ondernemers met ideeën, toepassingen en diensten de kans om met elkaar in contact te komen.

De oude Politieacademie aan de Kleiberg in Apeldoorn staat al jaren te wachten op een mooie herbestemming. Midden in het bos, met sportfaciliteiten aanwezig zie ik hier een uitstekende kans om een sporthotel te starten. Mountainbiken, wandelen, rennen, paardrijden etc vele sportmogelijkheden!

Het ligt in de bossen op een perceel van bijna 5 hectare met een bebouwd oppervlakte van ongeveer 9000 vierkante meter.

Een gebouw met historie!

Google op Politieacademie Kleiberg en de historie komt naar voren. Het gebouw staat op een perfecte en ruime locatie om een van de trekkers van de Veluwe te worden. Een toeristisch knooppunt waar mensen komen om te sporten en bewegen. De locatie wordt nu anti kraak voor een klein deel bewoond. Er is sprake van verloedering en het pand is afleidend op de locatie. Als er een stralende goed onderhouden onderneming zou staan heeft dit een positieve aantrekkingskracht. Een onbenutte kans.
 

‘Dit gebouw verdient een nieuwe programmering. Er is in Apeldoorn geen andere plek te vinden waar je een nieuwe functie aan de regio kunt toevoegen.’

In het Orderbos ligt een terrein van 5 hectare waar vanaf 1967 de Nederlandse Politie Academie was gevestigd. Het gebouw van 12.000m2 bvo heeft vele grotere en kleinere kamers, een collegezaal, sporthal, turnhal, patio, schietbaan en bevat een uniek kunstwerk van Lex Horn. Het gebouw lijkt te zweven in de bosrijke omgeving en heeft zeer veel daglichtinval. Het staat ruim 10 jaar leeg en verdient een creatieve maatwerk–oplossing, waarbij verschillende functies bij elkaar komen.

 

 

 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Gebouwen

Reageren

Twitter

Op de kaart

3  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 

Floris Valkenburg 22-11-18 om 16:27

Beste Fred,
Leuk idee! Wij kunnen niet de gegevens van de eigenaar verstrekken. Maar deze kun je zelf bij het kadaster vinden (via hun website). Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat graag!

Fred Kloet 22-11-18 om 12:03

Wellicht mooie plek voor ons Tiny Buurtschap met zorgfunctie. Wie moeten wij hiervoor benaderen? Wie kan ons met eigenaar in gesprek brengen?

Dick Jonker 09-02-18 om 19:39

Mee eens Renee Kranenberg, een mooie locatie op een mooie plek. Weet zelfs nog de motorcrossbaan ernaast.