Terugkomstudio's in oude slagerij

Op het SteenGoed Transformatieplein krijgen eigenaren van leegstaande gebouwen en ondernemers met ideeën, toepassingen en diensten de kans om met elkaar in contact te komen.

De oude slagerij aan de Aaltenseweg in L'voorde staat jaren leeg. Het bedrijventerrein ligt om de hoek, een gezellige Lichtenvoords café aan de overkant en dit stukje Aaltenseweg heeft de aansluiting met het centrum nog niet verloren. Volop leven dus. Ideaal voor terugkomstudio's jongeren.

Straat
Aaltenseweg

Huisnummer
27

Postcode
7131 NA

Plaatsnaam
Lichtenvoorde

Staat de locatie leeg of dreigt het leeg te komen staan?
Ja, de oude slagerij staat vanaf 2009 leeg. De slagers hebben meegedaan aan het plan voor een krachtig centrum. De winkelbestemming wordt ontmoedigd. Het idee voor (tijdelijke) terugkomstudio's op grond van 1 contingent mag niet.

Waarom is de locatie beeldbepalend?
Het ligt op de hoek van een drukke kruising. De slagerij maakte tot in de jaren'80 deel uit van een rij foodwinkels, de school, de Ludgerkerk (verbouwd tot serrewoningen: heeft architectuurprijs gewonnen), en de kroeg. Het bedrijventerrein ligt om de hoek. Van oudsher liggen aan alle 4 invalswegen in Lichtenvoorde deze centra. De Aaltenseweg is er een van. Kenmerkend is dat er een groot agrarisch bedrijf (een boerenbond of een leerfabriek of eierpakhuis of melkfabriek waar omheen de kruidenier, de bakker, de slager, een manufacturenzaak en een zaal/café) stonden. Wanneer het leven er wordt weggehaald krijg je slaapwijken. Wijk 't Veld zonder leven is een wijk zonder kloppend hart.

Waarom vind je het belangrijk dat de locatie een nieuwe invulling krijgt?
1. Het leven behouden 2. Jongeren mogelijkheden geven om terug te komen, nog een beetje het gevoel van hun studiejaren in de stad geven (een modern drukbezet café zit er tegenover) en vanaf die plek de tijd te geven om te zien wat de bedrijven in de buurt te bieden hebben. (jongeren en bedrijven werken in het begin het liefst met jaarcontracten) 3. Al het goede van de wijk in deze dynamiek behouden

Afbeeldingen

Gebouwen

Reageren

Twitter

Op de kaart

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 

Suzan van de Bilt 01-10-18 om 16:21

Goedemiddag,

Alvast is een landelijk organisatie die zich heeft gespecialiseerd in het beheren van leegstand vastgoed. Ieder object heeft andere behoeften en daarin denken wij graag met u mee. Alvast is KLB-gecertificeerd (Keurmerk Leegstand Beheer).
Alvast biedt een aantal manieren aan om leegstand vastgoed te beheren:
- Tijdelijk beheer d.m.v. bewoning
- Pandcontrole & Bewaking
- Tijdelijk Verhuur o.b.v. Leegstandswet

Een zorgvuldige selectie van studenten en startende ondernemers zorgt voor de perfecte invulling van leegstaand vastgoed.

Alvast heeft een reputatie opgebouwd als:
- Leegstandbeheerder (antikraak organisatie) waarbij uiteenlopende locaties als scholen, kerken, woningen, winkelruimtes en kantoorruimtes worden beheerd.
- Tijdelijk verhuur van woningen bij sloop-nieuwbouwprojecten, stadsvernieuwing en van koopwoningen.

Alvast is een leegstandbeheerder en zet zich in voor:
- Eigenaren van leegstaand vastgoed, zoals gemeentes, woningcorporaties, zorginstellingen en ontwikkelaars.
- Woningzoekende studenten en starters.
- Winkel- of werkruimtezoekende (startende) ondernemers.

Mocht dit interessant voor u zijn, dan kom ik graag naar u toe om onze dienstverlening nader toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

Suzan van de Bilt
Accountmanager regio Noordoost
Alvast regio Noord-Oost
Hertogstraat 2-I
6828 ET Arnhem
Tel: 026-3704546

Suzan@alvast.nl
www.alvast.nl