Dorpshuis Kekerdom

Op het SteenGoed Transformatieplein krijgen eigenaren van leegstaande gebouwen en ondernemers met ideeën, toepassingen en diensten de kans om met elkaar in contact te komen.

In Kekerdom ligt aan een pleintje het oude Dorpshuis. Initiatieven tot herontwikkeling zijn tot nog toe mislukt. De gemakkelijkste oplossing lijkt sloop en vervangende woningbouw te zijn. Omdat Kekerdom te maken krijgt met krimp, zijn we echter op zoek zijn naar een creatievere oplossingen.

Over de locatie

Straat
Weverstraat

Huisnummer
92

Postcode
6579 AG

Plaatsnaam
Kekerdom

Staat de locatie leeg of dreigt het leeg te komen staan?
Het grootste gedeelte van het pand staat leeg. Het voorste gedeelte is om niet in gebruik gegeven aan een kunstenaar. Er vindt minimaal onderhoud plaats om het pand wind- en waterdicht te houden.

Waarom is de locatie beeldbepalend?
In het kleine dorp Kekerdom is de Weverstraat de belangrijkste straat met een diverse bebouwing en eindigend op de Duffeltdijk met de iconisch buitendijks gelegen H. Laurentiuskerk. Het Dorpshuis ligt prominent aan de Weverstraat, naast de horecagelegenheid De Waard van Kekerdom en aan een pleintje waar de jaarlijkse kermis staat. Het Dorpshuis heeft in de loop der tijd veel functies gehad voor het dorp, waardoor iedereen in Kekerdom het pand ook kent.

Waarom vind je het belangrijk dat de locatie een nieuwe invulling krijgt?
De locatie is veel bewoners van Kekerdom een doorn in het oog. Er moet iets mee gebeuren. Sloop en nieuwbouw van woningen lijkt de meest voor de hand liggende oplossing te zijn. Voor Kekerdom wordt echter op korte termijn al bevolkings- en huishoudenskrimp voorspeld. De uitdaging hier is wat te doen met leegkomend vastgoed in kernen die met krimp te maken krijgen, waardoor je liever niet woningbouw als oplossing wilt inzetten.

‘Wij willen een oplossing die buiten de gebaande paden gaat.’

Het dorpshuis van Kekerdom ligt prominent aan een pleintje langs de karakteristieke Weverstraat. Dit pand werd ooit gebouwd als school en later gebruikt als dorpshuis, waardoor het van historische waarde is voor veel inwoners van Kekerdom. De meest voor de hand liggende oplossing lijkt sloop en vervangende woningbouw te zijn. Omdat Kekerdom te maken krijgt met krimp, is er een creatievere oplossing nodig.

 

 

 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Gebouwen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.