Feestelijke starthandeling plan Griftstaete te Wapenveld

Onder belangstelling van de toekomstig bewoners en andere betrokkenen is een eerste start gemaakt met de grondwerkzaamheden als het officiële startsein voor de bouw van appartementencomplex Griftstaete te Wapenveld.

Onder belangstelling van de toekomstig bewoners en andere betrokkenen hebben wethouder Gerrit van Dijk van de gemeente Heerde en Gerrit Tijhuis namens Roosdom Tijhuis afgelopen maandagmiddag een eerste start gemaakt met de grondwerkzaamheden als het officiële startsein voor de bouw van appartementencomplex Griftstaete te Wapenveld. Bij de ontwikkeling van plan Griftstaete is intensief samengewerkt tussen de gemeente Heerde, de Provincie Gelderland en Roosdom Tijhuis.

Nieuwbouwcomplex Griftstaete bestaat uit 17 appartementen en één commerciële ruimte. De appartementen zijn verdeeld over drie woonlagen. Er zijn zes verschillende type koopappartementen. Waar de één een extra verdieping heeft, biedt de ander een riante loggia of balkon. Uiteraard hebben de appartementen naast het hoge afwerkingsniveau nog een aantal voordelen gemeen. Zo wordt ieder appartement opgeleverd inclusief een SieMatic designkeuken. Daarnaast is ook de badkamer, het sanitair en het tegelwerk bij de prijs inbegrepen. Ook het hoge wooncomfort is het benoemen waard. Het gebouw voldoet namelijk ruim aan alle hedendaagse regelgeving en heeft standaard zonnepanelen, waardoor vandaag al wordt voldaan aan de eisen van morgen. De bewoners zullen na de oplevering, in het eerste kwartaal van 2019, zorgeloos genieten in hun nieuwe appartement.

Roosdom Tijhuis

Roosdom Tijhuis is een ontwikkelende bouwer die landelijk opereert als een sterke partner in huisvestingsprojecten. Onze kernactiviteiten zijn gebiedsontwikkeling, opstalontwikkeling en uitvoerende bouw. Daarnaast zijn we actief voor professionele opdrachtgevers zoals beleggers en woningcorporaties op het gebied van zorgvastgoed-, nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Provincie Gelderland | Steengoed Benutten

Josan Meijers, gedeputeerde van de provincie Gelderland: "Griftstaete is een prachtig voorbeeld waar partijen samen werken aan de vernieuwing van de kern Wapenveld. Op een aantrekkelijke plek in de kern ontstaat door de sloop van oude gebouw ’t Zwarte Paard’ en herontwikkeling een nieuw appartementencomplex wat goed past bij Wapenveld. Daar dragen wij graag aan bij. Ik ben blij dat wij vanuit het programma 'SteenGoed Benutten' dit project financieel kunnen steunen." 'Steengoed benutten' is het Gelderse programma dat helpt om leegstaande of vervallen plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.