Voormalige Rabobank in Lochem krijgt een nieuwe bestemming

Het voormalige pand van de Rabobank aan de Markt in Lochem staat sinds 7 jaar praktisch leeg, op een klein gedeelte na. Dit deel is nog in gebruik door Van Boxtel Hoorwinkels. Dit prominente gebouw krijgt nu een nieuwe invulling.

Nyemarkt B.V. gaat het pand in zijn geheel aanpakken. Het gebouw krijgt een aantrekkelijke nieuwe gevel. Op de bovenste twee verdiepingen komen 16 appartementen in het duurdere koopsegment. De begane grond wordt commerciële ruimte die flexibel ingedeeld kan worden, zodat ingespeeld kan worden op de wensen van de huurder.

Vanuit het programma SteenGoed Benutten van de provincie Gelderland krijgt dit project financieel het laatste zetje, waardoor herontwikkeling mogelijk wordt. De gemeente Lochem investeert tevens in de openbare ruimte in het centrum. Een Visie op de Binnenstad ligt momenteel bij de gemeenteraad ter vaststelling voor. Onderdeel hiervan is het revitaliseren van het marktplein. Op deze manier wordt gewerkt aan een toekomst bestendig en aantrekkelijk stadscentrum.

SteenGoed Benutten
Dit programma helpt bij het omvormen van gebieden met leegstand naar gebieden waar mensen kunnen wonen, werken, winkelen en op een prettige manier kunnen verblijven. Wil je meer weten over het programma SteenGoed Benutten stel je vraag op dit forum of mail naar steengoedbenutten@gelderland.nl

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.