Oude maalderij wordt getransformeerd naar vijf appartementen

Bekijk hoe gemeente Winterswijk de oude maalderij behoudt door er vijf appartementen in te maken.

In het buurtschap Brinkheurne van Winterswijk, waarom?

De voormalige maalderij ligt aan de Kottenseweg een belangrijke verbindingsweg tussen Winterswijk en Duitsland. Het is een karakteristiek maalderijgebouw met bedrijfshal en het complex staat al lange tijd leeg. De gemeente heeft besloten dit gebouw te behoeden voor verder verval en om te vormen tot een gebouw met 5 appartementen.

Het doel van dit project is het behoud van het beeldbepalende karakteristieke maalderij gebouw, de sloop van de bedrijfshal, het saneren van asbest in de bestaande gebouwen en het saneren van de bodem. Om dit project te beginnen is het bestemmingsplan voor deze locatie opnieuw bekeken. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om het maalderijgebouw om te vormen tot een gebouw met daarin vijf appartementen. Op de plek van de gesloopte bedrijfshal worden 5 woningen gebouwd.

Het meest historische deel van de maalderij blijft zoveel mogelijk intact en wordt gebruikt als trappenhuis. Met behulp van een bijdrage uit het programma SteenGoed Benutten krijgt het project het laatste zetje, waardoor de uitvoering nu mogelijk is.

Tijdens de bouw wordt rekening gehouden met het toepassen van warmtepompen en het plaatsen zonnepalen. Om de sierlijke gele kwikstaart (vogel) een mooi thuis te geven wordt na de afronding van de verbouw van de maalderij een speciale nestkast opgehangen.

SteenGoed Benutten
Dit programma helpt bij het omvormen van gebieden met leegstand naar gebieden waar mensen goed kunnen wonen, werken, winkelen en op een prettige manier kunnen verblijven. Wil je meer weten over het programma SteenGoed Benutten, neem contact met ons op of stel je vraag op dit forum of mail naar steengoedbenutten@gelderland.nl

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.