Projecten in Doetinchem en Maurik gaan van start

Nieuwe bestemming voor panden aan de Raadhuisstraat in Doetinchem en de Kersentuin in Maurik. De panden aan de Raadhuisstraat in Doetinchem en het voormalig verzorgingshuis de Kersentuin in Maurik (gem. Buren) krijgen een bijdrage vanuit het programma SteenGoed Benutten.

Met SteenGoed Benutten helpt de provincie om leegstaande plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven.

Raadhuisstraat Doetinchem

Met de panden aan de Raadhuisstraat gaat de gemeente Doetinchem verval tegen door de panden in te zetten voor semipublieke doeleinden, zoals symposia. Beide panden, voormalige bibliotheek en ING-bank, worden gerenoveerd waarna ze een nieuwe bestemming krijgen. De bibliotheek is verkocht aan StecK (o.a. gericht op circulaire economie voor bedrijven, overheid, onderwijs en instellingen). Het ING-gebouw wordt verhuurd aan ‘Stadskamer Plus’. Deze stichting biedt dagopvang en steun aan mensen die moeilijk hebben of niet aansluiten bij de arbeidsmarkt.
Bij de renovatie wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Het ING-gebouw gaat van energielabel G naar A. De openbare ruimte wordt ook heringericht. Zo zal het gebied een eigentijdse uitstraling krijgen en een mooi entree naar het centrum zijn.


Voormalig verzorgingshuis de Kersentuin

Het voormalig verzorgingshuis staat al geruime tijd leeg en heeft tot nu toe geen alternatieve invulling gekregen. Door de jarenlange leegstand is het gebouw niet onderhouden en vervallen en wordt gesloopt. Na de sloop worden 25 sociale huurwoningen gebouwd. De huurwoningen zijn aanpasbaar voor mensen met een fysieke beperking, hebben een langere functionele levensduur en passen mooi de duurzaamheidambities van de gemeente. Daarnaast zal er meer ruimte voor groen met rondom parkeerplaatsen komen.


SteenGoed Benutten


Dit programma helpt bij het omvormen van gebieden met leegstand naar gebieden waar mensen kunnen wonen, werken, winkelen en op een prettige manier kunnen verblijven. Lees hier meer over het programma.

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.