De Eendracht in Hoorn

Het voormalige coöperatie gebouw doet nu dienst als opslag, maar verdient een nieuwe invulling. Deze locatie aan het Apeldoorns kanaal leent zich onder andere voor recreatieve functies, grote potentie voor een mooie bestemming.

Een nieuwe invulling voor het voormalig coöperatiegebouw aan het Apeldoorns Kanaal

De Architecten op de Veluwe hebben de SteenGoed Challenge in Hoorn gewonnen. Zij werken hun plan ‘Herbestemming de Eendracht’ de komende maanden verder uit. Het doel? Een nieuwe toekomst voor voormalig coöperatiegebouw de Eendracht.

Gouden combinatie

De combinatie van luxe wonen, horeca en recreatie aan het Apeldoorns Kanaal maakte van dit plan een winnaar. De jury vond dit het beste passen bij de Eendracht. Juryvoorzitter en gedeputeerde Josan Meijers noemde initiatiefnemer Stefan Lakkas van De Architecten op de Veluwe een terriër, vastgebeten in de geschiedenis van het gebouw en de omgeving van het Kanaal. Hij respecteert in zijn plan het historische karakter van het pand, de natuurlijke elementen van de omgeving en de buurtbewoners. De twee betrokken exploitanten vond de jury van toegevoegde waarde door hun ervaring en vermogen mensen naar Hoorn te trekken.

Een tussenstap, geen einddoel

De uitspraak van de jury voor het winnende idee is een tussenstap, geen einddoel. De jury wil een betere financiële onderbouwing zien. Daarnaast adviseren zij een ontwikkelaar aan te trekken die ervaring heeft met een gebiedsgerichte aanpak, die de regie in handen neemt.

Lees hier het juryrapport en het nieuwsbericht