Fliegerhorst in Teuge

Fliegerhorst Teuge wordt een inspiratebron voor een gezonde aarde en bewuste samenleving.

De jury heeft 3 winnaars geselecteerd vanuit 3 thema’s:

Kunst & Cultuur   : Stichting Atelierbeheer SLAK – Woon/werklocatie voor kunstenaars en culturele organisaties
Voeding                  : Sjuul van den Bijgaart en Malin Jost – (voedings-)keten- en leerbedrijf
Aardebewustzijn : Earth Awareness - Mark Huser en Maya van Oosterhout

De winnaars van de SteenGoed Challenge hebben het gezamenlijke ‘conceptplan’ gepresenteerd. Het wordt een diamant genoemd van inspiratie die vele facetten bij elkaar brengt in 1 schitterend totaalconcept. Inmiddels is met 18 ondernemers gestart om in samenwerking de definitieve invulling van het nieuwe leven op de locatie gestalte te geven. Er komt een rijke schakering aan activiteiten, allemaal vanuit 1 centrale gedachte.

Dit doen de winnaars door op de Fliegerhorst te wonen en werken in verbinding met de natuur, op de ritmes van de seizoenen en de flow van creativiteit. Hier komen een coöperatie van kunstenaars, ondernemers en maatschappelijke organisaties, die de thema’s kunst & cultuur, bewustzijn & zingeving en de voedselketen samenbrengen op een monumentale locatie, waarbij de rijke geschiedenis van het terrein beleefbaar gemaakt is. Als bezoeker wordt je geïnspireerd, geïnformeerd en geactiveerd worden om je te verbinden met de basis van het bestaan en je kunt zien dat cultuur en natuur elkaar wederzijds versterken en onlosmakelijk verbonden zijn.
Het bruist er door bijeenkomsten, opleidingen en evenementen te organiseren voor iedereen die wil bijdragen aan een gezonde en duurzame wereld. In de tuinen, ateliers, werkplaatsen en bedrijfsruimtes kun je leren over en ervaren hoe een gezonde aarde en een bewuste samenleving in de dagelijkse praktijk gebracht wordt.

Vanuit het programma SteenGoed Benutten is per project de inzet van een projectcoach aangeboden. In Teuge is die rol door Gijsbert Jansen ingevuld, om de winnaars te ondersteunen bij de realisatie van de plannen. Afgelopen maanden is door dit team van de 3 winnaars en de coach heel hard gewerkt om de zeer complexe situatie van deze locatie een stap verder te brengen. En dat is gelukt: er ligt een prachtig concept plan dat kan worden uitgewerkt.

Bekijk hier wie de coach is van deze locatie.