Juvenaat in Zevenaar

Met de keuze voor het plan ‘Juvenaat Revivre’ van Jeroen Helder is de eerste stap gezet naar een nieuwe invulling van de eerste spotlight locatie in de SteenGoed Challenge. Het monumentale Juvenaat in Zevenaar staat al geruime tijd gedeeltelijk leeg. Architect Jeroen Helder ziet een toekomstige bestemming met verschillende woonvormen en dienstverlening voor zich. De jury van de SteenGoed Challenge vond het stedenbouwkundig en architectonisch een zeer goed plan en was te spreken over het feit dat de zuidvleugel behouden blijft.  De jury gaf het duidelijke advies aan de winnaar om de samenwerking te zoeken met zorgpartijen. Bekijk het sfeerverslag en lees het juryrapport.  

Het Juvenaat ligt op een schitterende plek als entree van de stad Zevenaar. Voor een deel is dit gebouw (tijdelijk) in gebruik, maar een groot deel staat leeg.

Complex met monumentaal karakter

Ook voor de gemeente Zevenaar zijn meerdere opties bespreekbaar, vertelt Alex Sannes van de dienst Ruimtelijke Ordening. ‘Wij hechten wel sterk waarde aan het monumentale karakter van het complex. En ook moet de eigenaar rekening houden met de verenigingen en maatschappelijke organisaties in het hoofdgebouw. Maar we gaan niet vooraf allerlei voorwaarden aan de ideeën stellen. Daarmee rem je alle creativiteit af.’