Koepelgevangenis 'De Berg' te Arnhem

Niek Sanderman 26-10-2018
1194 keer bekeken 225 reacties

SteenGoed Transformatieplein

Ben je op zoek naar een pand voor jouw onderneming of idee? Filter tussen alle items door een categorie te kiezen, bijv pand of initiatief of idee.

Ik wil zelf ook een pand of idee toevoegen

In 2013 is de functie als penitentiaire instelling komen te vervallen, waarna het tijdelijk dienst heeft gedaan als opvang voor asielzoekers en nu verschillende functies huisvest. In 2018 is de koepelgevangenis verkocht. Laat ons weten welke kansen jij ziet voor deze unieke plek in Arnhem!

Sinds dit jaar zijn Explorius en Ter Steege eigenaar van de bekende Koepelgevangenis in Arnhem. De locatie biedt veel mogelijkheden, zowel binnen als buiten de koepel. Onze ambitie is gericht op de kernbegrippen ‘behouden en respecteren’. Dit heeft enerzijds betrekking op het behoud van de monumentaal waardevolle onderdelen en anderzijds op het zorgvuldig toevoegen van nieuwe functies, met respect voor de bestaande kwaliteiten. 

De koepelgevangenis was jarenlang een onneembare vesting die was afgesloten van haar omgeving. Nu de functie gaat ‘verkleuren’, zal de herontwikkeling leiden tot het toegankelijk maken van de monumentale gebouwen en het leggen van de verbinding met haar omgeving. 

Door middel van een participatietraject starten we met het verbinden van de omgeving en betrekken we omwonenden, belanghebbenden en overheid bij de herontwikkeling. De rol van de deelnemers in dit proces is meedenken, wensen en ideeën uiten, kritisch zijn. Op deze manier willen we invulling geven aan de herinrichting van de locatie met nieuwe functies, waaronder bijvoorbeeld woningbouw. 

Heb jij het beste idee voor deze plek? 

Afbeeldingen

Pand

Reageren

Twitter

Op de kaart

225  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Julius Morselt 15-01-19 om 20:00

Paintball/lasergamen.

mijn insta is: t_is_je_boy

sem welink 28-12-18 om 0:22

vaeltax meetingplek


mijn insta naam is sem welink

melanie harmsen 24-12-18 om 20:12

https://www.froot.nl/wp-content/uploads/2013/04/FZ1_8278-2-2.jpg

dit verlaten gebouw ligt in belgie bij de ardennen
het is een verlaten spookkasteel die al sinds 2015 werd gesloten durf jij dit gebouw te betreden, mijn Instagramnaam is xmelx16 stuur mij een berichtje en ik hoor het graag van je

Leni bynens 23-12-18 om 14:06

Een soort van jeugdherberg waar je vb met de chiro of de scouts kan gaan overnachten en paar kamers om te verhuren enzo

Folkert Veenstra 22-12-18 om 2:45

Prima locatie voor een jeugdherberg. Kijk maar eens naar de jeugdherberg Clink 78 in London.

Tessa Veldhuizen 26-11-18 om 17:07

Laat jonge volwassenen die op het verkeerde pad lijken te raken in dit gebouw laten ervaren hoe het is op opgesloten te zitten. Ze kunnen hierbij goed gaan na denken voor de toekomst

Instagram: tessa.veldhuizen

Menno Coolen 25-11-18 om 2:49

Ik zou er een plezier hal van maken
Met een escape room , een bowling , een VR ruimte , een soune , lasersgames , een kartbaan , klimmuur , skatepark , vergaderzalen voor bedrijven , een studio voor muziek op te nemen , een theater ruimte , .........
het is zo een grote locatie dat er veel mogelijk heden zijn . Ik hoop dat Govert mij gaat volgen .

Instagram = menno_coolen_skate

Ps ik heb misschien een ideetje voor Govert ik skate en misschien kan je zoals de red bull nock out mottor cross race een skatewedstrijd doen ik zou je dan graag wat tricks leren als je het cool lijkt kan je me ineens een berichtje op Instagram sturen
Bedankt om het te lezen .

Doortje van rutten 24-11-18 om 13:11

Het moet een soort bed en breakfast worden voor locals en toeristen. Het gebouw moet wel ( samen met de cellen ) ingericht worden als een echt soort gevangenis...

Insta: dvrtje

MauriceVdA 22-11-18 om 20:08

Laat zwervers er gratis slapen

Sjoukje 19-11-18 om 19:30

mijn insta is trouwens @sjoukieee.prive

Sjoukje 19-11-18 om 19:29

mij lijkt het leuk dat het hotel in verdiepingen wordt verdeel met alle verdiepingen een ander themas zoals. eeen verdieping met een restraunt een verdieping met eeen escape room een verdieping met een hotel en zo kan je dan alle idee in 1 voegen

Roos 19-11-18 om 14:55

Mij lijkt het leuk als het een hotel wordt (niet origineel maar ja). In het hotel is het leuk als er ook nog ergens een escape room komt, over de tijd van de gevangenen en het is ook wel leuk dat je van de bovenste verdieping een glijbaan hebt die helemaal naar beneden gaat. De cels die der nu nog zijn moeten zo blijven alleen wat mooier en leuker ingericht. insta: roossloot

Cindy kramer 14-11-18 om 19:34

Wij zijn een paranormaal onder zoek team en wij zouden heel graag hier een onderzoek willen houden. Een lock down of een hele nacht met onze apparatuur de koepel in en dan vastleggen of er is iets is.
Sorry ik heb geen Instagram maar bereikbaar via me mail adres:
Cindyvos1979@gmail.com

Luna Coninx 13-11-18 om 18:35

Deze koepelgevangenis kan misschien wel omgebouwd worden tot sauna, net zoals als Fort Beemster in Noord Holland
insta naam: luna_coninx

Luna Coninx 13-11-18 om 18:34

Deze koepelgevangenis kan misschien wel omgebouwd worden tot sauna, net zoals als Fort Beemster in Noord Holland

wannes 13-11-18 om 18:12

Er een groot zwembad van maken

Instagram naam WannesW2006

Olcay Kilic 13-11-18 om 1:57

Het zou mooi zijn als je hier daklozen een onderdak geeft, i.p.v dat ze buiten slapen dat hun toch binnen kunnen slapen. Natuurlijk zijn er veel mogelijkheden!.

Merel van Brussel - Lok 12-11-18 om 11:42

Het gebouw is wat groot voor hetgeen wat ik zoek, namelijk een locatie voor onze droom:https://wijzijndroomstadnijmegen.nl/droom/een-eigen-civil-society
Echter, bij het zien van deze challenge zie ik ook direct heel veel (uitbreidings) mogelijkheden. Zo kunnen er diverse units gemaakt worden, woonunits voor gezinnen met zorg(enkinderen),woonunits voor jongeren die begeleid zelfstandig leren wonen en woonunits voor ouderen. Hulpverleners hebben ook meteen ruimte om zich te vestigen, evenals een (gespecialiseerde) kinderopvang zodat alles kortbij is. Er kan dan ook nog ruimte gemaakt worden voor verhuur van ruimten aan andere kleine ondernemers of als B&B.

De gezinnen met zorgen kunnen de basis vormen, als team kunnen ouders de overige functies van het gebouw in goede banen leiden en organiseren.

merel 12-11-18 om 10:47

Het gebouw is wat groot voor hetgeen wat ik zoek, namelijk een locatie voor onze droom:
https://wijzijndroomstadnijmegen.nl/droom/een-eigen-civil-society
Echter, bij het zien van deze challenge zie ik ook direct heel veel (uitbreidings) mogelijkheden. Zo kunnen er diverse units gemaakt worden, woonunits voor gezinnen met zorg(enkinderen),woonunits voor jongeren die begeleid zelfstandig leren wonen en woonunits voor ouderen. Hulpverleners hebben ook meteen ruimte om zich te vestigen, evenals een (gespecialiseerde) kinderopvang zodat alles kortbij is. Er kan dan ook nog ruimte gemaakt worden voor verhuur van ruimten aan andere kleine ondernemers of als B&B.

De gezinnen met zorgen kunnen de basis vormen, als team kunnen ouders de overige functies van het gebouw in goede banen leiden en organiseren.

Wytse 11-11-18 om 18:23

Maak er een prison simulator van! Laat mensen merken hoe het is om in de gevangenis te zitten@wytse_insta

Lani Turtsanszki (insta: lani_turtsanszki) 💕 11-11-18 om 12:13

Waarschijnlijk is dit geen origineel idee, maar een hotel ervan maken lijkt mij echt een cool idee!! MAAR de cellen moeten zo blijven als ze zijn, alleen misschien bedden en verwarming ofzo. En dan helemaal van onder de ontbijtzaal. En dat er verschillende stukken gewoon gelaten worden als ze zijn, en als mensen dan daar gaan overnachten ook ineens worden rond geleid in de “historische’ delen!! Dat was mijn idee, ik hoop dat je het een leuk idee vindt. Ps: je bent echt SUPER cool en ik kijk je video’s echt HEEL graag!!?? ik hoop dat je nog lang met YouTube doorgaat!!??

Britney 10-11-18 om 16:07

Kan een escape gebouw worden of waar zwervers terecht kunne of een laser game arena @britneyxx145

Edel 10-11-18 om 11:42

Esceproom
Insta .edel_sdmx

merel jagt 10-11-18 om 10:36

mij lijkt een gebouw waar zwervers heen kunnen voor een overnachting een goed idee zodat ze er niet alleen voor staan (zwerversbeleid)
of
Een spookhuis, omdat er al paranormale activiteiten zijn lijkt het mij een perfecte plek voor een spookhuis.
@mereljagt-insta

Bentelijn 09-11-18 om 23:48

Mijn idee is om er een lasergame terrein van te maken!

Rachel 09-11-18 om 20:21

Mij lijkt het gaaf om net zoiets als covert sweep te doen.
Dat dan bijv. Twee groepen en groep bekende en een groep onbekende daar en twee dagen te zitten en één dag te slapen en er dan iets van en speur tocht bij te doen dan heb je als tiener bijv. Het idee hoe het is om in een gevangenis te zitten en maak je toch iets gaafs mee

Anoniem 09-11-18 om 18:59

Een speelpaleis voor jong en oud. Hoe gaaf is het om in een oud gevangenis te spelen? Ik vind het idee erg leuk!
insta: __fleurx__

Anoniem 09-11-18 om 18:59

Een speelpaleis voor jong en oud. Hoe gaaf is het om in een oud gevangenis te spelen? Ik vind het idee erg leuk!
insta: __fleurx__

Dhiradj 09-11-18 om 17:24

Ze kunnen een toeristische oord van maken zodat er meer mensen dssr kunnen komen en ook kunnen zien hoe de gevangenen daar in hebben gezeten en hoe het ook aanvoelt een gevangenis te bezoeken.
Mvg,
Dhiradj

Sophie 09-11-18 om 17:15

Misschien een mega dierenopvang waarbij de cellen de hokken zijn en misschien een asiel voor dieren en anders voor hele oude dieren dus een dierenrusthuis maar dan zijn de cellen hokken voor bijvoorbeeld honden en katten en de honden krijgen dan ook een ren buiten zodat ze een aantal keer per dag naar buiten gebracht kunnen worden en zo toch nog wel beweging krijgen en dan maak je ergens ook een soort van loopplank iedere keer weer een verdieping naar beneden anders kunnen de dieren niet naar boven of weer naar beneden . Ik hoop dat het een goed idee is
Mijn insta : Sophie.rombouts2006

Shirley Piccavet 09-11-18 om 16:58

In de vakanties een speelpleinwerking van maken?

@Shirley_piccavet

luciana eits 09-11-18 om 11:57

een hotel met zwembad en pretpark

finn ceelen 08-11-18 om 19:38

fitnis riumte gratis voor mensen die het niet kunen betalen

Amber maes 08-11-18 om 19:06

Maak er een escaperoom van of maak er een paintballcentrum van.
Bijvoorbeeld de 2 bovenste verdiepen in het licht en alles er onder in het donker.

Anoniem 08-11-18 om 17:56

Maak er een duikzwembad van een plek waar duikers kunnen komen duiken zoiets als duikcentrum todi in Beringen België
@bavocoussens

Bavo Coussens 08-11-18 om 17:54

Maak er een duikzwembad van een plek waar duikers kunnen komen duiken zoiets als duikcentrum toi in Beringen België

Anoniem 08-11-18 om 17:44

Mijn naam op insta is @arnoutwaerdt06

Arnout 08-11-18 om 17:41

Meet en greet hal voor govertsweep

Krijna Ketting 08-11-18 om 15:54

Een theater

Instagram naam= Krijna_ketting

Milan 08-11-18 om 13:34

Maak er een skatepark van

Sjoerd (@sjoekra) 08-11-18 om 11:04

Maak er een grote escape room van.
Aangezien dit natuurlijk een gevangenis was en mensen er niet uit konden.
Kunnen mensen er dan nu wel uitkomen?

Insta: brittvandewielx_ 08-11-18 om 10:02

Je kunt er een heel groot water atractie park van maken meet heel veel glijbanen en zwembaden

Insta : brittvandewielx_

Britt vd wiel 08-11-18 om 10:00

Je kunt er een heel groot water atractie park van maken meet heel veel glijbanen en zwembaden

Kilian Schell 07-11-18 om 23:22

Een kart baan met hoogte verschil door heel de gevangenis heen zou super dik zijn


Insta:Little_devil1412

Beau willemen 07-11-18 om 22:38

Ze zoude er een kei groot klimmuur park van kunnen maken met buiten en binnen muren!

@b.e.a.u._w.i.l.l.e.m.e.n._

B.e.a.u._w.i.l.l.e.m.e.n._ 07-11-18 om 22:33

Ze zoude er een kei groot klimmuur park van kunnen maken met buiten en binnen muren!

Brenda Lambrechts 07-11-18 om 22:21

Het zou kunnen dienen als een hogereschool waar je dan verschillende beroepen kan oefenen. En ik denk dan aan de
beropen politie en brandweer.
Instagram:
brendalambrechts.

Anoniem 07-11-18 om 22:20

Het zou kunnen dienen als een hogereschool waar je dan verschillende beroepen kan oefenen. En ik denk dan aan de
beropen politie en brandweer.
Instagram:
brendalambrechts.

Anoniem 07-11-18 om 22:19

Het zou kunnen dienen als een hogereschool waar je dan verschillende beroepen kan oefenen. En ik denk dan aan de beropen politie en brandweer.
Instagram:
brendalambrechts.

Hanne Laurent 07-11-18 om 21:14

Maak er een soort hotel van zodat mensen er kunnen overnachten en ook ervaren hoe het voelt om in een gevangenis te slapen.