Samen leven brengen in leegstand

ProfielfotoAukje Las 01-11-2018
0 reacties

SteenGoed Benutten daagt jou uit om je leegstaande vastgoed aan te melden op het SteenGoed Transformatieplein!

Hoe breng je samen leven in leegstand? Hoe zorg je dat dit prachtige en toch ook abstracte motto ook gaat werken? De afgelopen twee jaar als procesregisseur bij SteenGoed Benutten heb ik gezien dat er in Gelderland al ontzettend veel wordt gedaan om leegstaand vastgoed een nieuwe toekomst te bieden. Zo is er in Winterswijk geruild, in Nijkerk gesloopt en gebouwd en in Eibergen samengevoegd. Maar hoe zit het met de leegstaande panden waar (nog) geen goede plannen voor zijn?

Naast leegstaand vastgoed is Gelderland vol van goede ideeën, (ontluikend) ondernemerschap en innovatie. Ingrediënten die een succesvolle transformatie mogelijk kunnen maken. Die match tussen die goede ideeën en dat leegstaande vastgoed moet toch te maken zijn? Met het SteenGoed Transformatieplein willen wij die leegstaande panden en die goede ideeën zichtbaar maken: laat maar zien en zoek elkaar op! Met offline Meet & Greets willen we op een laagdrempelige manier die matchmaking mogelijk maken.

Op 12 november a.s. is de eerste Meet & Greet, op het netwerkevenement van SteenGoed Benutten in Nijmegen. Het mooie is dat de locaties die daar gepresenteerd gaan worden, kans maken op een plekje in de tv-serie over de SteenGoed Challenge, die in februari komend jaar wordt uitgezonden. In zes afleveringen volgt Omroep Gelderland de vorderingen rondom de drie spotlightlocaties. Daarnaast is er in iedere aflevering ruimte voor leegstaand vastgoed waar nog geen ideeën voor zijn.  Een unieke kans lijkt me; ik heb tijdens de Challenge ervaren wat media aandacht kan doen: drie van de tien geselecteerde locaties zijn inmiddels verkocht en er liggen concrete plannen voor herontwikkeling.

Kortom: ik daag je uit om je leegstaande vastgoed bij ons te melden; op het SteenGoed Transformatieplein, maar ook voor 12 november a.s. (dat kan door een mailtje te sturen naar steengoedbenutten@gelderland.nl)

Wij faciliteren het plein, wij faciliteren de ontmoeting. ik ben heel erg benieuwd wat dat allemaal teweeg gaat brengen…

 

Aukje Las is procesregisseur regio Rivierenland voor het programma SteenGoed Benutten

 

 

 

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 

Een momentje...