Uitzending 'SteenGoed Challenge' gemist op Omroep Gelderland?

ProfielfotoPetra Ertman 06-02-2019
347 keer bekeken 0 reacties

Kijk de 1e uitzending van de 6 delige documentaire over de 'SteenGoed Challenge' terug op Omroep Gelderland.

De eerste uitzending op zaterdag 2 februari van de 'SteenGoed Challenge' is een feit.

In de 6 delige documentaire maken we kennis met de drie gebouwen die de komende weken in de schijnwerper staan: het Juvenaat in Zevenaar, Coöperatie De Eendracht in Heerde en kamp Teuge bij vliegveld Teuge.
In de eerste uitzending ontvangt Harm Edens gedeputeerde Josan Meijers om over de noodzaak van de Steengoed Challenge te praten. Uit twee portretjes van Gelderse gebouwen wordt duidelijk dat als je maar creatief genoeg denkt, een nieuwe toekomst ook voor oude gebouwen is weggelegd. Zo is de Oude Calixtus kerk in Groenlo na terugloop van het aantal kerkgangers in tweeën opgedeeld: een kerkelijk deel voor de zondagse diensten en een wereldlijk deel voor feesten en partijen; en de dominee is er blij mee want de kerk zit weer vol. Ook een portret van Bierbrouwerij De Veluwse Schavuyt die onderkomen vond in één van de hallen van de leegstaande Zwitsal fabriek in Apeldoorn.

Kijk de uitzending terug.
de eerste volgende uitzending is op zaterdag 9 februari, 17.20 uur.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...